Sinds een paar jaar organiseert True Persuasion, het bureau van overtuigingsexpert Pacelle van Goethem de ‘Aardigste mens’ verkiezing. True Persuasion nomineert mensen die zich hebben ingezet voor de goede zaak zonder daarbij te denken aan eigen gewin. Hun oog was gevallen op mijn initiatief Klimaattuin Slotermeer, en tot mijn verbazing stond ik tussen de twaalf genomineerden op Linkedin. En na de publieke stemronde werd ik nog tweede ook!

De eerste plaats was voor Merel Koppen. Merel werkt als Programmamanager Customer Excellence bij PostNL. Ze was nauw betrokken bij een pilot in Rotterdam, waar pakketbezorgers van PostNL eenzaamheid kunnen melden als ze die tegenkomen als ze pakketten bezorgen. Merel: “Soms is de bezorger zelfs het enige contact van iemand”. Zo ontstond haar idee voor de pilot met het Signaalpunt tegen Eenzaamheid, samen met de gemeente Rotterdam en welzijnsorganisatie DOCK.

Derde prijs werd gewonnen door Erry Stoové, onder andere voor zijn verdiensten voor VluchtelingenWerk. In een brandbrief sloeg Vluchtelingenwerk begin december alarm over de humanitaire ondergrens die is bereikt door het tekort aan opvangplekken, waardoor mensen leven onder onacceptabele omstandigheden in hallen en tenten.

Hier lees je er meer over!

Discussion

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *